Продукти

Кедърът, елата, борът, хвойната и лиственицата са целебни растения, известни на човека от древността. Жителите на Сибир са използвали живицата, тинктури и отвари от иглолистни растения, с които са лекували дори най-сериозните болести.

Нашата компания използва в състава на продуктите си само натурални иглолистни екстракти, запазващи всичките полезни свойства на растението. Екстрактите от иглолистни растения са незаменими при заболявания на устната кухина: възпаление на венците, стоматит, пародонтоза. За това спомага антимикробното и дезинфекциращото действие на фитонцидите, които се съдържат в иглолистните растения. Те пречистват червата, потискат процеса на гниене при дисбактериоза, защитават черния дроб от токсини и ефективно премахват махмурлука.

Скорошни научни открития показват, че иглолистните растения могат да са източник на важни биологично активни вещества, които могат да станат база за нови лекарства за борба с персистиращи вирусни инфекции, имунодефицитни състояния, туморни патологии и алергии, а също така средства, предотвратяващи възрастни атрофични процеси.

АБИФЛОР

Продуктите от тази марка се създават на базата на воден екстракт от игли на сибирска ела, в който флавоноидите са най-важният биологично активен агент. Флавоноидите притежават Р-витаминна активност, което означава, че имат съдоукрепващо действие, като предимно укрепват капилярите, и могат да бъдат използвани при кръвотечения, кръвоизливи, за отстраняване на съдови звезди и отоци, за облекчаване на състоянието при варикоза или всякакви други поражения на капилярите в резултат на инфекции, лъчева болест, при прием на аспирин, кардио и химио терапия.

БАД И ХРАНИТЕЛНИ КОНЦЕНТРАТИ

Биологично активните добавки са източник на биофлавоноиди и се използват за защита на сърцето и съдовете, укрепват капилярите, предотвратяват и премахват отоци и кръвоизливи и спомагат за възстановяването след инфаркти и инсулти.

КОЗМЕТИЧНИ СРЕДСТВА

Козметичните средства са предназначени за всекидневно използване както за профилактика на козметични дефекти (синини, съдови звезди), така и за отстраняване на симптоми на хронична венозна недостатъчност: отоци, чувство на тежест.

СПЕЦИАЛНИ СРЕДСТВА

Специализираните средства притежават противовъзпалително, обезболяващо, противооточно и съдоукрепващо действие. Могат да се използват при пукнатини, сухи мазоли, мазоли на стъпалата, при риск от развитие на диабетно стъпало и други патологии на капилярите.

ВИТАПРИНОЛ

Фитостерините са удивителни вещества с растителен произход, които могат да дадат отговор на много сложни въпроси: как да победим рака? как да избегнем инсулта и инфаркта? как да укрепим имунитета си? как да се отървем от алергията? В някои страни (Япония, Финландия) тези проблеми отдавна се решават с помощта на фитостерините.

БАД И ХРАНИТЕЛНИ КОНЦЕНТРАТИ

Биологично активните добавки са източник на фитостерини и полипрени, които се извличат от иглите на сибирската ела. Могат да се използват като средства за понижаване и нормализиране на нивото на холистерол, при риск на развитие на атеросклероза, имунодефицитни състояния, тумори, при херпес и папилома.

КОЗМЕТИЧНИ СРЕДСТВА

Козметичните средства се препоръчват за чувствителна кожа, склонна към алергични реакции, изсъхване, напукване и инфекционни (брадавици) или неинфекционни (псориазис) заболявания. Козметиката може да се използва всекидневно, включително и от деца за отстраняване на дразнене и атопичен дерматит.

СРЕДСТВА ЗА ИНТИМНА ХИГИЕНА

На базата на фитостерините и полипренолите на сибирската ела е разработен крем лубрикант за интимна хигиена. Това средство притежава противовирусно, противовъзпалително и регенериращо действие. Използва се при атрофични процеси на лигавиците на интимните части, хронично възпаление, простатит и риск от развитие на папилома.

ФЛОРАБИС

Продуктите от тази марка се създават на базата на кисели липиди от иглите на сибирската ела, които най-вече са представени от тритерпенови киселини. През 80-те години на миналия век при тритерпеновите киселини бяха открити стимулиращи растежа и фунгицидни свойства, във връзка с което на тяхна основа бяха разработени стимулатори на растежа и развитието за растенията. В нашите препарати тритерпеновите киселини са представени от металокомплекси с йони на медта (Cu2+) и кобалта (Co2+). По този начин, нашите препарати представляват едно от нивата на използване на биологически активни вещества от сибирска ела, и нова форма тритерпенови киселини.

СТИМУЛАТОРИ НА РАСТЕЖА

Стимулаторът може да се използва за обработка на семена и пръскане на млади растения, например, в комбинация с други препарати за пръскане. Препаратът стимулира растежа и защитава растението от болести. Особено ефективен е в съчетание с хербициди, които се използват за обработка на млади растения.

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

Хранителните добавки са предназначени за използване в промишленото животновъдство и птицевъдство за укрепване на животните и повишаване на продуктивността им. Тези добавки са алтернатива на хранителните антибиотици. Отстраняват хроничната левкопения.

ПРОТИВОМАСТИТНИ СРЕДСТВА

Противомаститен фитопрепарат, не съдържащ антибиотици. Може да се използва в хода на противомаститни мероприятия като алтернатива на антибиотиците. При използване на средството няма нужда от бракуване на млякото, освен ако не е надвишено нивото на соматичните клетки.

ЖИВИЦА

Заедно с шилажита и прополиса, живицата е универсално народно средство за лечение на различни болести. В съвременната медицина живицата се използва поради уникалното съчетание на противомикробни и репаративни (възстановяващи) свойства. На базата на живицата се приготвят различни мехлеми, чиято ефективност не е по-малка от тази на най-новите антибиотици.

ЖИВИЧНИ МАСЛА

Живицата е природен антибиотик. Тя не предизвиква привикване, лесно се преработва от организма и се справя добре с кожни заболявания, рани и изгаряния.

ЖИВИЧЕН ТОНИК ЗА НОСА

Живичният елов тоник е назално средство (капки) на базата на природни съставки, предназначени за лечение и профилактика на хрема, простудни заболявания и изсушаване на лигавицата на носа.

БАЛСАМИ ЗА ПРОБЛЕМНА КОЖА

Балсамите на базата на живицата се използват широко за лекуване на рани и изгаряния. Дават добър ефект при акне, дерматити и псориазис. Загряващите балсами за разтриване за ставите съдържат живица.

ЕФИРНИ МАСЛА

Научно-техническият прогрес ни откъсва все повече от природата. Може би именно поради това ни влекат природните продукти, създадени от екологично чисти растителни суровини. Подсъзнателно знаем, а и опита ни го потвърждава, че натуралните растителни продукти не могат да увредят здравето ни, но могат да ни помогнат да запазим младостта и красотата си.

ЕФИРНО ЕЛОВО МАСЛО

Abies sibirica

Ефирното масло, което се приготвя от пъпките на това целебно дърво. Използва се в медицината, ароматерапията и козметологията. Притежава наситен елов аромат и придава сили на човека.

ЕФИРНО КЕДРОВО МАСЛО

Pinus sibirica

Ефирното масло от кедър притежава приятен аромат, характерен за иглолистните. Също така притежава укрепващо действие, подсилва организма и е природен адаптоген. Ефективно се справя с простудни заболявания.

ЕФИРНО БОРОВО МАСЛО

Pinus sylvestris

Боровото масло притежава целебен боров аромат, познат ни от детството. Маслото се използва в медицината, ароматерапията и козметологията. Най-голямото му достойнство е, че ни помага да се преборим с простудни и кожни заболявания.

ЕФИРНО МАСЛО ОТ ХВОЙНА

Juniperus communis

Ефирното масло от хвойна притежава наситен смолист аромат. Маслото подобрява емоционалното състояние на човека и оказва целебно въздействие върху кожата и косата.

ЕФИРНО СМЪРЧОВО МАСЛО

Picea abies

Ефирното масло от смърч притежава свеж елхов аромат. Това е миризма, позната на всеки от детството, създаваща предусещане на коледните празници и на топла и уютна домашна атмосфера.

ЕФИРНО ТУЕВО МАСЛО

Thuja sp.

Ефирното масло от туя притежава рязък наситен аромат. Маслото от туя е природен антисептик, отстранява болката, убива микробите, тонизира и укрепва имунитета.

Тази марка обединява продукти за здравето и красотата, в които се използват традиционни продукти от иглолистните растения, като например живицата, ефирни масла, прашец и други. Идеите за много от продуктите на тази марка бяха взети от народната сибирска медицина, чиито методи все още се практикуват от билкари, лечители и шамани. Нашите продукти са резултат от естествена синтеза на вековен народен опит и най-новите научни открития в сферата на химията на растителните суровини, и служат за популяризиране на традиционните сибирски продукти.

КАФЕ ОТ КЕДЪР

Кафе от кедър е натурална напитка на базата на смлени кедрови орехи. Кедърът от векове се е считал за символ на дълголетието и притежава целебни сили. Предците ни са използвали ценните му свойства за укрепване на целия организъм.

ЕЛОВИ БОНБОНИ ЗА ГЪРЛОТО

Еловите бонбони са ефективно растително средство за облекчаване на симптомите при настинка. Бонбоните укрепват имунитета, проявяват изразено антисептично действие, спомагат за заздравяването на дребни рани и подобряват самочувствието.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА

Жителите на Древна Рус познават чая от върбовка от векове. Този чай е бил търсен и в други страни, особено в Англия, Дания и Холандия. Там го наричат руски чай. Още съвсем наскоро теснолистната върбовка е била ценен и скъп ресурс за износ.

КАМБОДЖИЙСКИ БАЛСАМИ

за активиране на енергията на чакрите

Балсамите са разработени на базата на рецепти от будистките манастири в Камбоджа. Балсамите се произвеждат на базата на ефирни масла и растителни екстракти. Камбоджийските балсами са прекрасен пример за международно сътрудничество и практическото използване на ефирни масла.

ЖЪЛТ

Жълтият балсам е средство за болки в ставите. Екстрактите от джинджифил и евкалипт, камфор и ментол отстраняват неприятните усещания в ставите.

ЗЕЛЕН

Зеленият балсам е прекрасна разтривка за гърдите при настинка или заболявания на белите дробове. Тя успокоява, премахва мускулните спазми и главоболието и нормализира психоемоционалното състояние.

ЧЕРВЕН

Червеният балсам е незаменим помощник на градинарите, спортистите, туристите и любителите на дългите походи. Екстрактите от карамфил и червен пипер помагат срещу болките в кръста.

ЕЛОВ СБИТЕН

Сбитенът е древна руска напитка от натурални целебни билки, подправки и мед. Той притежава приятен вкус и мощно имуноукрепващо действие.

САПУН „ЗДРАВА КОЖА“

Сапун за тези, чиято кожа постоянно страда от дерматит и псориазис. Значително подобрява състоянието на кожата.

ОРГАНИЧЕН САПУН

Серия натурални органични сапуни за всекидневно използване. Сапунът се произвежда на базата на мастни киселини от кокосово масло, зехтин и палмово масло.