Взвари

от билки и ягоди

Здраве със всяка чаша за цялото семейство!

Немислима е била зимата без горещи отвари – какво още би могло така добре да помогне на предците ни да се преборят с настинката? С отвари са гонели мрачната зимна меланхолия и са си възвръщали силите през ранната пролет – преди да започнат да сеят.

В Рус отварите се пиели всеки ден вместо чая.

А ако някой от семейството се разболее, са правили гъсти отвари от ягоди, които болният е пиел до десет пъти на ден – докато не оздравее!

На Коледа са правили отвара в голям котел и са черпили всички гости.

А сутринта, след големия празник, на масата са слагали голям котел с ягодова отвара – за възвръщане на силите и премахване на махмурлука. По-късно за махмурлук почва да се пие марината от кисели краставички поради това, че няма нужда от варене. Отварата, обаче, има по-силен ефект, а и е по-полезна!

Какво е истинската сибирска отвара?

Това е силна тинктура от ягоди и чисти полезни билки с изумителен аромат и наситен вкус. Трябва да се разкаже повече за ползата на отврата.

Сибирската отвара е дар от природата!

Подсилва имунитета. Незаменим е за лечение на възпалителни процеси и за профилактика на настинката. Бори се с възпаленията, притежава антипиретично и дезинфекциращо действие.

Антиоксидант, пречиства организма от токсини и свободни радикали. Източник на витамини, минерали и микроелементи. Тонизира, ободрява и възвръща силите.

Стимулира стомашно-чревния тракт, подобрява перисталтиката, притежава диуретично действие и извежда холестерола.

Подмладява и укрепва целия организъм, повишава нивото на хемоглобина и подобрява настроението. Вкусна и полезна за цялото семейство.

Нашите отвари за вашето здраве!

Ягодный взвар с боярышником

Боярышник дополняет полезный напиток витаминами и целебными свойствами: укрепляет сердечно-сосудистую систему, стабилизирует давление, улучшает обмен веществ. Повышает физическую и умственную работоспособность, дарит прилив энергии и настроения.

Ягодный взвар с облепихой

Облепиха - кладезь витаминов и минералов. Оздоровляет все органы пищеварения, повышает сопротивляемость простудам и другим болезням. Мощные противовирусные, противовоспалительные свойства. Обезболивает и ускоряет заживление тканей при язвах, воспалениях в ЖКТ.

Ягодный взвар с вишней

Вишня обогащает взвар важнейшими витаминами и органическими кислотами. Придает напитку изумительный аромат праздника. Укрепляет иммунитет, благотворно действует на сердечно-сосудистую систему и органы кроветворения. Снижает содержание холестерина.

Ягодный взвар Крымский

Южные спелые ягоды винограда, шиповника, боярышника обогащают напиток ценнейшими минералами и витаминами. Взвар благотворно действует на работу сердца, укрепляет сосуды. Повышает выносливость и защитные силы организма, стимулирует умственную деятельность. Южная виноградная нотка в аромате радует и согревает.

Ягодный взвар с шиповником

Шиповник насыщает напиток общеукрепляющими, противопростудными свойствами. Оздоровляет пищеварительный тракт, снимает боли и воспаления в кишечнике. Действует как легкое мочегонное и желчегонное, выводит токсины и шлаки. Тонизирует, поднимает настроение, согревает тело и душу.