Здравословното хранене е една вековна мечта на човечеството. Още Хипократ е казал, че храната трябва да е лекарство, а лекарството трябва да е храна. Това става възможно благодарение на съвременните технологии. Продуктите, които влияят благотворно върху здравето, стават все повече. Благодарение на тези продукти хората имат възможност да запазят здравето си за дълги години.

КЕДРОВО КАФЕ

без захар и кофеин

Кедровото кафе е натурална напитка на базата на смлени кедрови орехи. Кедърът от векове се е считал за символ на дълголетието и притежава целебни сили. Предците ни са използвали ценните му свойства за укрепване на целия организъм.

КЛАСИЧЕСКО КЕДРОВО КАФЕ

Класическото кедрово кафе съчетава в себе си ярът, наситен, леко кисел вкус и уникална полза. То тонизира, подмладява и укрепва нервната система. Една чаша от това ароматно кафе придава сили и повдига настроението.

КЕДРОВО КАФЕ С ЦИКОРИЯ

Цикорията придава на напитката приятен „печен“ аромат и лека горчивина, които ще харесат на любителите на натуралното кафе. Напитката стимулира храносмилането и е източник на хранителни влакна, като също така помага на организма да се справи с дисбактериозата.

КЕДРОВО КОФЕ С КЛУБНИКОЙ

Терпкость кедровых орехов и аромат клубники придают напитку яркий, многогранный вкус и приятную сладость. Чашечка кедрового кофе активизирует обменные процессы и улучшает настроение, помогая справляться с ежедневным стрессом.

КЕДРОВО КАФЕ С ШОКОЛАДОМ

Съчетанието на орехи и шоколад придава на напитката приятен аромат и нежен, сладък вкус. Той действа като лек антидепресант, подобрява настроението, зарежда с бодрост и енергия и подобрява работоспособността.

ЕЛОВИ БОНБОНИ ЗА ГЪРЛОТО

без антибиотици и антисептици

От древността елата се използва за лечение на различни болести и за възстановяване на здравето и енергията на човека. Благодарение на силата на природните съставки, бонбоните укрепват имунитета и тонизират, притежават силно антисептично действие, спомагат за заздравяването на малки ранички, помагат срещу настинката и подобряват самочувствието.

БОНБОНИ С ИСОП И МЕНТА

Бонбоните съчетават парещия вкус на исопа и охлаждащия аромат на ментата. Те облекчават симптомите на грипа и ангината и са полезни при бронхит и стенокардия.

БОНБОНИ С ЖИВИЦА

Живицата в състава на бонбоните оказва силно антисептично и обеззаразяващо действие. Маслото от морски зърнастец заздравява рани, омекотява лигавиците и отстранява сухотата.

БОНБОНИ С ДЖИНДЖИФИЛ И ЛИМОН

Бонбоните притежават приятен, затоплящ и леко парещ вкус и ярък аромат. Те са не само източник на витамини, но и оказват силно противовирусно действие.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА

традиционен руски чай

Жителите на Древна Рус познават чая от върбовка от векове. Този чай е бил търсен и в други страни, особено в Англия, Дания и Холандия. Там го наричат руски чай. Още съвсем наскоро теснолистната върбовка е била ценен и скъп ресурс за износ. Обаче, след революцията традицията за бране и ферментация беше почти изцяло изгубена. Сега производството на върбовката се възстановява, а съвременните технологии позволяват производството на по-богат асортимент от продукти.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА

ГРАНУЛИРАНА

Върбовката се споменава в хрониките от XII век. Тогава се е наричала „копорски чай“ и се е изнасяла за Англия, Дания и Холандия в големи обеми, откъдето се е е разпространявала по Европа.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА

ЕДРОЛИСТНА

Руските знахари са наричали върбовката „борова напитка“ поради мощните й целебни свойства. Особено популярна е била тинктурата от листата, с която са лекували главоболия и различни възпаления.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА

С ЖЪЛТ СМИЛ

Теснолистната върбовка с жълт смил е отлично средство за целия стомашно-чревен тракт и особено за черния дроб, на който той помага да се възстанови след увреждания.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА С ГЛОГ

Върбовката с глог се предназначава за поддържане на здравето на нервната и сърдечно-съдовата система. Нормализира кръвното налягане и подобрява работата на сърцето.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА С ЧЕРЕША

Върбовката с череша притежава добри тонизиращи свойства, укрепва имунитета и помага срещу настинки благодарение на съдържащия се в нея витамин С.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА С АНГЕЛИКА

Притежава общоукрепващо действие и се използва в диети за детокс. Ангеликата е една от съставките на териака – универсално средновековно лекарство.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА

С ГРАДИНСКИ ЧАЙ

Върбовката, обогатена с градински чай е прекрасно средство за укрепване на имунитета по време на есенно-зимния сезон, когато върлуват настинките и грипа. Също така спомага за по-бързото възстановяване на организма.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА

С ДЯВОЛСКА УСТА

Върбовката, обогатена с дяволска уста, мента и маточина влияе благотворно на нервната система, спомага за отпускането и преодоляването на стреса и депресията.

ТЕСНОЛИСТНА ВЪРБОВКА

С МОРСКИ ЗЪРНАСТЕЦ

Това съчетание носи мощна комбинация от сибирски витамини и минерали, укрепващи имунитета и повишаващи устойчивостта на организма към неблагоприятни външни въздействия.

ЕЛОВ СБИТЕН

рецепта за здраве от древността

Доскоро чаят и кафето не бяха известни в Русия, а най-популярната гореща напитка беше сбитенът. Това е медена напитка с подправки и целебни растения. Сбитенът е бил толкова популярен, че дори е съществувала специализирана професия, която се е занимавала с него. Имало е много рецепти за сбитен, но общото за тях е било съчетанието на сладък мед и горчиви подправки.

ЕЛОВ СБИТЕН С ГРАДИНСКИ ЧАЙ

Сбитенът е древна руска напитка от природни билки, подправки и мед. Той притежава приятен вкус и мощно имуноукрепващо действие. Употребата на сбитен помага да организма да се справи с различни блести: грип, бронхит, чревни инфекции, депресия и други. Сбитенът се пие горещ, като две лъжици сироп се сипват в чаша гореща вода. Острият вкус на подправките, сладостта на меда и целебната сила са основните характеристики на сбитена.

СБИТЕНЬ ПИХТОВЫЙ С ИМБИРЕМ

Сбитенът е древна руска напитка от природни билки, подправки и мед. Той притежава приятен вкус и мощно имуноукрепващо действие. Употребата на сбитен помага да организма да се справи с различни блести: грип, бронхит, чревни инфекции, депресия и други. Сбитенът съдържа редица витамини и се пие горещ, като две лъжици сироп се сипват в чаша гореща вода. Горещата напитка изпълва организма с енергия и помага на човека да се пребори с меланхолията.

ОТВАРИ

от билки и ягоди

Традиционните сибирски чайове са се наричали „отвари“ и са се приготвяли по същия начин, както и съвременния чай с билки и ягоди. Отварите съдържат натурални компоненти, в тях се съчетават полза, добър вкус и приятен аромат. Отварите имат широк спектър на действие и оказват благотворно влияние на организма.

ЯГОДОВА ОТВАРА С ШИПКА

Ягодовия отвара с шипка премахва възпаленията в стомашно-чревния тракт, усилват отделянето на жлъчен сок и извежда токсините от организма.

ЯГОДОВА ОТВАРА С МОРСКИ ЗЪРНАСТЕЦ

Ягодовия отвара с морски зърнастец оказва благотворно въздействие върху храносмилането, възстановява здравето и помага на организма да се пребори с вируси и настинки.

ЯГОДОВА ОТВАРА С ЧЕРЕША

Ягодовия отвара с череша подобрява самочувствието и настроението и възстановява имунитета.

ЯГОДОВА ОТВАРА С ГЛОГ

Ягодовата отвара с глог поддържа работата на сърдечно-съдовата система, а при редовна употреба понижава кръвното налягане.

КРИМСКА ЯГОДОВА ОТВАРА

Кримската отвара съчетава в себе си целебната сила на шипката, глога и бялото грозде. Употребата й укрепва защитните системи на организма.

СУТРЕШЕН ЧАЙ

Сутрешният чай активизира всички органи, зарежда с бодрост и енергия и насища организма с важни витамини и минерали.

ВЕЧЕРЕН ЧАЙ

Вечерният чай успокоява, отпуска и възстановява силите след тежък ден. Премахва главоболия и спазми, предизвикани от преумора, нормализира съня и като цяло прави почивката по-качествена.

КЕДРОВ ЧАЙ

Кедровият чай, наричан в древността „таежната напитка на дълголетието“ повишава тонуса, придава сили и укрепва имунната система.

ОРГАНИЧЕН САПУН

Натурален сапун за лицето и тялото. Приготвя се на базата на натурални съставки: кокосови и палмови масла и зехтин. Не съдържа изкуствени добавки и синтетични детергенти, съдържащи се в обикновения сапун. Нежно се грижи за кожата на ръцете и рялото, не предизвиква алергия и дразнене, подходящ е и за деца.

САПУН „ТАЕЖЕН МЕД“

Меденият сапун почиства и се грижи за кожата, прави я по-нежна и по-здрава.

САПУН „ТАЕЖНИ БИЛКИ“

Течният сапун с таежни билки е натурален продукт, произведен изключително от полезни съставки.

ПОРТОКАЛОВ САПУН

Сапун с наситен аромат на сладък портокал. Грижи се за кожата на ръцете и тялото, тонизира и придава бодрост.

КОКОСОВ САПУН

Този сапун е подходящ за всекидневна употреба. Почиства кожата на ръцете и тялото, прави я нежна и лъскава, тонизира и овлажнява.

САПУН „ЧЕРЕША С БАДЕМИ“

Натуралната формула на този сапун за миене на лицето предпазва кожата от загуба на влага и защитава от негативни въздействия на външната среда.

ГРЕЙПФРУТОВ САПУН

Сапунът се грижи за кожата на ръцете. Притежава тънък цитрусов аромат, който остава за дълго след миене.

САПУН „ЗДРАВА КОЖА“

Сапун за тези, чиято кожа постоянно страда от дерматит и псориазис. Значително подобрява състоянието на кожата.